178 hyresrätter till Wilhelms händer

Fastighetsbolaget Wilhelm förvärar nu 178 stycken hyresrätter som ska uppföras i Hyllie och Elinegård i Malmö.

Affären består av 77 stycken hyresbostäder och dessutom en större kommersiell lokal i Elinegård, och dessutom 101 hyresbostäder som hittas i Hyllie. Sammanlagt landar den uthyrningsbara ytan på cirka 11 700 kvadratmeter för de båda projekten.

Säljaren är Bonava AB, som tillsammans med Wilhelm övernskommet ett fastighetsvärde på cirka 391 miljoner kronor.

Under första kvartalet år 2017 är byggstarten planerad. Wilhelm kommer både att ta över projektet och förvaltningen när bostäderna väl är färdigställda.

Mikael Granath, VD på Wilhelm, berättar att de är mycket glada över förvärvet av nyproduktion i två av Malmös mest attraktiva områden. Han menar att det stärker deras position i Malmö och breddar Wilhelms erbjudande till marknaden ytterligare.

Hyllie, som ort i sig, är het på kontorsmarknaden för närvarande. Kommunikationsläget är oslagbart, med ynka 12 minuters trevlig tågfärd kommer du till Kastrup flygplats där hela världens plötsligt känns nära.

Ungefär 80 000 kvadratmeter kontorsyta står redan nu färdigställt i Hyllie. Och mer komma skall. Många projekt är i full gång, bland annat ska Annehem Bygg och Projekt uppföra Öresundsregionens planerade högsta kontorshus, Point Hyllie. Planerna för Point Hyllie är en 100 meter hög byggnad med sammanlagt 65 000 kvadratmeter kontorsyta. Förhoppningsvis påbörjas bygget i slutet av detta år eller under 2017.

Med detta i åtanke verkar det som om Wilhelm bidrar till trenden om kontor i Hyllie.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *