Malmö Centrum

Lediga Kontor att Hyra i Malmö Centrum

Kontorslokal mitt i Malmö C

Antal invånare: 44 657

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer: Pågatåg, Öresundståg, Stadsbuss och Regionbuss

Huvudleder: Regementsgatan, Slottsgatan, Norra Vallgatan, Drottninggatan

Kort historia om Malmös kontorsliv

Malmö har historiskt sätt varit känt för att ha gott om kontor. Här var det alltid enkelt att hyra eller hyra ut kontor men de senaste åren har andelen tomma lokaler minskat till ca 8-9%. Priser för kontorshyra varierar i Malmö och men det kan nämnas att det är oftast dyrare att hyra ett kontor i centrala Malmö, lite billigare att hyra i Hyllie och billigast kontorshyra hittas i Västra Hamnen.

Centrum i Malmö ligger som i så många andra kuststäder ut mot havet. Stadsdelen sjuder av aktivitet året om. Lilla Torgs många barer och restauranger lockar både malmöbor och turister. Det finns goda shoppingmöjligheter, både i mindre butikslokaler och i flera köpcentra. I Slottsparken finns Malmö slott med sin slottsträdgård och goda möjligheter att koppla av.

Från medeltiden till nutiden

Själva stadskärnan är från Medeltiden, men ytmässigt dominerar hamn- och industriområden i Centrum. Det här är dock något som håller på att förändras, Malmö har de senaste femton åren genomgått en omvandling från industristad till kunskapsstad. Malmö högskola har flyttat en stor del av sina lokaler till Centrum och många företag har i dag sina kontor på den gamla industrimarken. Här planeras också ett nytt koncerthus och ett hotell och kongresscenter.

Varför ska jag hålla mitt nästa möte i Malmö?

Malmö stad har producerat en film om stadens många möjligheter. Här får du ett inblick på vad Malmö egentligen har att erbjuda. Staden beskrivs som en mötesplats mellan Sverige och Danmark där allt fler och fler företag väljer att besöka och hålla möten och konferenser i. 

Populära områden för kontor

Den som vill ha nära till city i Malmö och samtidigt nära till kontinenten gör klokt i att hyra kontor i Centrum. Härifrån är det högst 20 minuter till flygplatsen Kastrup och 35 minuter till Köpenhamn med tåg.

När du ska hyra kontor i Centrum i Malmö är det främst nedanstående områden som är intressanta:

·          Gamla staden

·          Inre hamnen

·          Triangeln

·          Västra hamnen

Kontor i Gamla staden

Gamla staden består av Malmös medeltida stadskärna och ”Nya staden” från början av 1800-talet. Området avgränsas av kanalen i alla väderstreck utom i väster, där Slottsgatan utgör gräns Här finns en mångfald av butiker, restauranger, caféer, kontor och köpcentra.

Stortorget i Malmö centrum

I Gamla staden har flera advokatbyråer och arkitektföretag valt att hyra kontor. Sveriges större revisionsbyråer finns också representerade och inte minst har Öresund Direkt sitt Malmökontor här. Öresund Direkt hjälper svenskar och danskar som valt att korsa Öresund för att arbeta, bo eller studera med information och råd. Något som har gjort Malmö till en mycket eftertraktad stad att ha sina kontor i. 

Kontorshotell i Gamla staden

Om du önskar hyra kontor i ett kontorshotell eller en kontorsgemenskap finns här utmärkta möjligheter att hitta något som passar.  Du kan välja allt mellan en arbetsplats i ett kontorslandskap till ett kontorsrum med full bemanning.

I Centrum finns huvudsak kontor på 50−500 kvm.

Priset för att hyra kontor i Centrum ligger på 1 650 2 150 kr/kvm/år.

Lediga kontor i Inre hamnen

Inre hamnen ligger alldeles intill Malmö centralstation och utgör den äldsta delen av Malmö hamn. Tidigare fanns terminalen för svävaretrafiken till Köpenhamn här. Nuförtiden har området runt omkring centralstationen sett allt fler kontor dyka upp och allt fler företag har valt att ha sin verksamhet i där på grund av det strategiska läget.

Här finns det en hel del intressanta gamla byggnader som Börshuset, Slagthuset, Kolgahuset och Öresundshuset. Dessa fastigheter fungerar i dag till stor del som kontor.

Stort kontorshotell i Inre hamnen

Ett av Skandinaviens största kontorshotell finns i området. Här finns 6 000 m2 kontorsyta fördelade på 100 hyresgäster och full bemanning.

I Inre hamnen finns i huvudsak kontor på 50−500 kvm.

Priset för att hyra kontor i Inre hamnen ligger på 1 650-2 150 kr/kvm/år.

Hyra kontor vid Triangeln

Triangeln var ursprungligen den plats där landsvägen som gick i öst-västlig riktning mötte landsvägen söderut.  I dag slutar Malmös längsta gågata här med ett av Malmös största köpcenter, med samma namn. Här finns också en av Citytunnelns stationer. Granne med köpcentrat ligger hotellet Hilton, vars glashiss bjuder på en fin utsikt över hela Malmö.

Triangeln station i Malmö

I kvarteren runt Triangeln finns det goda möjligheter att hitta lediga kontor i de många äldre, vackra fastigheterna med butiker i markplan. Intill stationen håller köpcentrat på att utökas. Det blir butiker i de två nedersta våningsplanen och kontor och bostäder högre upp. Det finns också flera möjligheter att hyra kontor i ett kontorshotell eller i en kontorsgemenskap vid Triangeln.

Vid Triangeln finns främst kontor på 50−500 kvm.

Priset för att hyra kontor vid Triangeln ligger på 1 650-2 150 kr/kvm/år.

Kontor i Västra hamnen

Västra hamnen har under 2000-talet förvandlats från industriområde till en ekologisk, hållbar stadsdel med bostads och kontorsfastigheter.  Området, som ligger mitt emellan Centralstationen och Ribersborgsstranden, har goda bussförbindelser och goda parkeringsmöjligheter. Turister från hela världen besöker Västra hamnen varje år för att på nära håll studera de många miljötekniska lösningar som använts för att göra området till en långsiktigt hållbar stadsdel.

Turning Torso

Turning Torso, av den spanske arkitekten Santiago Calatrava, lockar också. Huset är med sina 54 våningar en av de högsta bostadsfastigheterna i Europa. I tornets två första kuber finns möjlighet att hyra kontor med flexibla kontorslösningar. Det finns även ett kontorshotell i byggnaden.

Västra hamnen och Turning Torso

Det byggs i Västa hamnen

Västra hamnen är långt ifrån färdigbyggt. Under de närmaste åren kommer ett flertal fastigheter, med den senaste miljötekniken, att byggas för kontor och bostäder.

De företag som valt att etablera sig i Västra hamnen är framför allt IT- och dataföretag samt olika huvudkontor. Drygt 400 företag huserar i dag i Västra hamnens kontor, exempelvis Sigma Exallon, Flextronics och TeliaSonera Skanova. Hilding Anders, Duni och AarhusKarlshamn har sitt huvudkontor här. Det finns ett flertal kontorshotell i Västra hamnen, för den som vill kunna fokusera helt på sitt företag.

Storlek och pris på kontoren i Västa hamnen

I Västra hamnen finns framför allt kontorlokaler på 50−500 kvm.

Priset för att hyra kontor i Västra hamnen ligger på 1 750–2 350 kr/kvm/år.