Västra Hamnen

Lediga Kontor Uthyres i Västra Innerstaden

Västra Malmös finaste kontorslokal

Antal invånare: 32 500 personer

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer: Stadsbuss

Huvudleder/huvudgator: Regementsgatan, Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen, Ribersborgsvägen

Västra Innerstaden ligger centralt i Malmö och gränsar till stadsdelarna Centrum, Södra Innerstaden, Hyllie och Limhamn/Bunkeflo. Det är populärt att bo i Västra Innerstaden för här finns stora parker och grönområden och inte minst Ribersborgsstranden. Malmö Opera och Musikteater bidrar också till att göra området eftertraktat.  De senaste åren har Västra Innerstaden genomgått ett generationsskifte och andelen unga har ökat markant.


De flesta hus är byggda 1940- och 1950-talet, men här finns även byggnader från början och slutet av 1900-talet. Om du vill hyra kontor i Västra Innerstaden finns det en hel del mindre kontor att välja mellan, främst i de många bostadsfastigheterna. Lediga kontor i Västra innerstaden finns främst i områdena Fridhem och Kronprinsen.

Kontor på Fridhem


Fridhem, ett av de mest attraktiva områdena i Malmö, ligger alldeles vid havet, mellan Köpenhamnvägen och Ribersborgsvägen. Bebyggelsen präglas av främst villor från början av 1900-talet i jugend- eller nationalromantisk stil. Här finns det flera möjligheter att hyra kontor eller konferenslokaler i flotta fastigheter. Det finns ett antal kontorshotell i området. Vid Erikslustvägen finns det även lediga kontor i funkisstil, i kontorsfastigheter med butikslokaler i bottenvåningen.

På Fridhem finns det framför allt lediga kontor på 10−100 kvm.

Priset för att hyra kontor på Fridhem ligger på 900−1 900 kr/kvm/år.

Hyra kontor i Kronprinsen


Kronprinsen ligger mellan Regementsgatan och Fågelbacksgatan och längs med Mariedalsvägen. Här finns Sveriges femte högsta skyskrapa, som har fått ge namn åt området. I Kronprinsen-kompexet finns lägenheter och kontor. På entréplan finns det ett köpcentrum med ett fyrtiotal butiker och tjänsteföretag. Här finns också ett flertal vårdinrättningar, till exempel en läkargrupp, tandläkare och en vårdcentral. För den som vill hyra kontor nära motionsanläggningar finns det en bowlinghall och ett stort tennishus. Parkeringsmöjligheterna är goda i husets garageparkering.

Området rymmer också en idrottsplats och energibolaget E.ON:s huvudkontor. Lediga kontor i Kronprinsen riktar sig främst mot lite mindre företag som vill ha nära till butiker och service.


I Kronprinsen finns det i huvudsak lediga kontor på 10−100 kvm

Priset för att hyra kontor i Kronprinsen ligger på 900−1 900 kr/kvm/år.