Södra Malmö

Lediga kontor att Hyra i Södra Innerstaden Malmö

Kontorslokal i södra innerstaden

Antal invånare: 34 542

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer: Stadsbuss, Regionbuss, Pågatåg, Öresundståg

Huvudgator/huvudleder: Nobelvägen, Ystadvägen


Södra Innerstaden ligger alldeles söder om de centrala delarna av Malmö. Det är bebyggelsemässigt Malmös äldsta stadsdel. Här finns det mängder av caféer, restauranger och teatrar och musikscener. Det mest omtalade området är Möllevången med en stor etnisk mångfald beträffande mat och affärer. Från Södervärns station går det bussar till hela regionen.

Kontor i Södra Innerstaden är betydligt billigare än i till exempel i Västra Hamnen och något billigare än i Västra Innerstaden. Här finns verksamhet med stor variation. När du ska hitta lediga kontor i Södra innerstaden främst nedanstående områden som är intressanta:

·         Medeon Malmö Science Park

·         Möllevången

·         Sofielunds industriområde

Hyra kontor i Medeon Malmö Science Park i Flensburg


Stadsdelen Flensburg ligger mellan Pildammsvägen och Trelleborgsvägen, söder om John Ericssons väg. Här finns bland annat barnkliniker som tillhör Skånes Universitetssjukhus. Väster om per Albin Hanssons väg ligger Medeon Malmö Science Park. Tidigare hade verksamheten koppling till forskarbyn Ideon i Lund, men är i dag helt fristående.

I Medeons kontor och konferenslokaler huserar ett 30-tal företag med fokus på kunskapsintensiva företag inom life science, det vill säga läkemedel, medicinteknik, bioteknik och hälsovård. Det finns även kontorshotell i området.

På Medeon Malmö Science Park finns huvudsak kontor på 100−1 000 kvm.

Priset för lediga kontor i Medeon Malmö Science Park ligger på 900−1 500 kr/kvm/år.

Lediga kontor på Möllevången


Under de senaste decennierna har Möllevången, som gränsar till Spårvägsgatan, Södra Förstadsgatan, Bergsgatan, Amiralsgatan och Nobelvägen, förvandlats från att vara ett arbetarklassområde till Malmös kulturella centrum. Många av de gamla fabriksbyggnaderna har renoverats och rymmer nu moderna kontor för kreativa företag. En stor del av bebyggelsen är i jugendstil.

På Möllevången finns det i huvudsak lediga kontor på 250−500 kvm.

Priset för att hyra kontor på Möllevången ligger på 700−1 100 kr/kvm/år.

Kontor på Sofielunds industriområde


Sofielunds industriområde är ett av de äldre i Malmö. Det anlades i början av 1900-talet och fortsatte att växa fram till 1980-talet. Alla gatorna i området har fått sina namn från större bruksorter och Norra Grängesbergsgatan utgör verksamhetsområdets mittpunkt. I dag är det bageriföretaget Pågen som hyr den största andelen kontors- och produktionslokaler här. I takt med att industrier har flyttat ut har olika föreningar flyttat in, bland annat Studiefrämjandet och Vuxenskolan.

På Sofielunds industriområde finns det i huvudsak lediga kontor på 100−1 500 kvm.

Priset för att hyra kontor i på Sofielunds industriområde ligger på 700−1 100 kr/kvm/år.