Hur Kontorsmiljön Kan Öka Produktiviteten hos Företag

Med rätt kontorsmiljö och inredning kan dina anställda få ökad sinnesro och produktivitet

Det behövs inget dyrt designer-team utan endast några få förändringar i den nuvarande inredningen. Oavsett om förändringen är att måla en fondvägg eller endast justera din kontorsstol, kan du skräddarsy din kontorsplanering efter egna behov.

1. Ergonomi

Ingen kan arbeta om kroppen säger emot. Ta några minuter och justera höjden på kontorsstolen samt datorskärmen så att låren är parallella med golvet och övre delen av armarna är vinkelräta med golvet. Din kropp kommer tacka dig senare.

2. Organisera

Att ha en organiserad arbetsstation ökar omedelbart produktiviteten. Det kan vara svårt att införa ett ”rent skrivbord” policy, men uppmuntring av ett papperslöst skrivbord är ofta hjälpsamt. Organisation i datorn är också viktigt då de sparar tid när man hitta dokument snabbare.

3. Färga din produktivitet

Färg har länge varit en bidragande faktor till ökad produktivitet hos företag. Färg är väldigt individuellt men har ett universellt inflytande på människor. Även om man inte kan måla om kontoret kan man få in färg genom inredning och dekoration.

4. Bli ett med naturen

Det absolut enklaste och snabbaste sättet att öka produktiviteten är att ta in växter på kontoret. Förutom att man bli piggare, filtreras också luften och skyddar mot mögel, bakterier och sjukdom.

5. Ljus

Naturligt ljus är det bästa! Det ger energi, skapar kreativitet och resulterar i ökad produktivitet. Se till att så många skrivbord som mjöligt är i närheten av ett fönster och se till att ha fönsterna putsade ofta för att ta in maximerat med ljus.

6. Hitta Gemenskapen

Alla tips hittills fungerar inte om det inte finns gemensamma ytor. Se till att det finns möjlighet för de anställda att komma upp och röra på sig, loungeområde att umgås i eller få arbete gjort på annan plats än bakom sin egen skärm. Några minuters bensträckare på eftermiddagen ger en omladdning som ger bättre resultat.

En bra kontorsmiljö sträcker sig längre än bra design och inredning, de handlar om kultur. Det må verka obetydligt men små förändringar kan göra stor skillnad för dina anställdas, trivsel, hälsa samt effektivitet.

Läs mer på: http://mashable.com/2013/12/28/design-tips-productivity/