Folksams förvärv vid Malmö Live för 580 mkr av Skanska

04.10.2016 10:28

Tidigare i år, i slutet av Maj, tecknade Skanska och Folksam ett avtal för cirka 580 miljoner kronor. Folksam tar därmed över den 9.600 kvm stora fastigheten, som såldes för nästan 60.000 kr/kvm. Vid halvårsskiftet gavs Folksam tillträde.

 

Fastigheten ligger i Malmö Live, det nya kulturkvarteret i Malmö på Universitetsholmen, invid den nya kongress- och konsertanläggningen. I dagsläget är de största hyresgästerna Trafikverket, Swedbank och Maqs. 

 

Lars Johansson, chef för Folksamans fastighetsverksamhet, beskriver att förvärvet är i linje med Folksams strategi. Malmö Live är ett toppläge och kontorsfastigheten är redan fullt uthyrd med relativt långa hyresavtal till stora och stabila kontorgäster. Johansson förklarar att genom köpet av en av Malmös bästa kontorsbyggen ökar de fastighetstillgångarna som bygger upp en ekonomisk styrka för Folksam.

Sök efter kontor i Malmö

»Hitta ditt kontor

MatchOffice.se är en portal som har samlat svenska kommersiella lokaler för uthyrning och försäljning, både vad det gäller kontor, produktion och lager.

Beställ information om de kontor du tycker verkar vara intressanta och ta den första kontakten med hyresvärden. Att beställa information är en helt gratis och icke bindande tjänst. 

Bra Information

När det är aktuellt med uthyrning eller hyrning av lokaler är det en bra idé att känna till kontorsmarknaden i Sverige. Här får du en komplett guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»kontorsguide.se

Här får du en överblick över kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här får du en överblick över lediga lokaler i Stockholm

»Kontor i Stockholm

Vill du vara uppdaterad inom fastighetsbranschen? Här kan du läsa om de senaste nyheterna kring kontor, fastigheter m.m. i hela Sverige. 

»Fastighetsvärlden