178 hyresrätter till Wilhelms händer

28.11.2016 12:51

Fastighetsbolaget Wilhelm förvärar nu 178 stycken hyresrätter som ska uppföras i Hyllie och Elinegård i Malmö.

 

Affären består av 77 stycken hyresbostäder och dessutom en större kommersiell lokal i Elinegård, och dessutom 101 hyresbostäder som hittas i Hyllie. Sammanlagt landar den uthyrningsbara ytan på cirka 11 700 kvadratmeter för de båda projekten.

 

Säljaren är Bonava AB, som tillsammans med Wilhelm övernskommet ett fastighetsvärde på cirka 391 miljoner kronor.

 

Under första kvartalet år 2017 är byggstarten planerad. Wilhelm kommer både att ta över projektet och förvaltningen när bostäderna väl är färdigställda.

 

Mikael Granath, VD på Wilhelm, berättar att de är mycket glada över förvärvet av nyproduktion i två av Malmös mest attraktiva områden. Han menar att det stärker deras position i Malmö och breddar Wilhelms erbjudande till marknaden ytterligare.

 

Hyllie, som ort i sig, är het på kontorsmarknaden för närvarande. Kommunikationsläget är oslagbart, med ynka 12 minuters trevlig tågfärd kommer du till Kastrup flygplats där hela världens plötsligt känns nära.

 

Ungefär 80 000 kvadratmeter kontorsyta står redan nu färdigställt i Hyllie. Och mer komma skall. Många projekt är i full gång, bland annat ska Annehem Bygg och Projekt uppföra Öresundsregionens planerade högsta kontorshus, Point Hyllie. Planerna för Point Hyllie är en 100 meter hög byggnad med sammanlagt 65 000 kvadratmeter kontorsyta. Förhoppningsvis påbörjas bygget i slutet av detta år eller under 2017.

 

Med detta i åtanke verkar det som om Wilhelm bidrar till trenden om kontor i Hyllie.

Sök efter kontor i Malmö

»Hitta ditt kontor

MatchOffice.se är en portal som har samlat svenska kommersiella lokaler för uthyrning och försäljning, både vad det gäller kontor, produktion och lager.

Beställ information om de kontor du tycker verkar vara intressanta och ta den första kontakten med hyresvärden. Att beställa information är en helt gratis och icke bindande tjänst. 

Bra Information

När det är aktuellt med uthyrning eller hyrning av lokaler är det en bra idé att känna till kontorsmarknaden i Sverige. Här får du en komplett guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»kontorsguide.se

Här får du en överblick över kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här får du en överblick över lediga lokaler i Stockholm

»Kontor i Stockholm

Vill du vara uppdaterad inom fastighetsbranschen? Här kan du läsa om de senaste nyheterna kring kontor, fastigheter m.m. i hela Sverige. 

»Fastighetsvärlden